tisdag 4 maj 2010

Frön

Svulliga svullet har lagt sig lite. På jobbet trodde dem att jag gjort en botox-injektion under helgen... Great! Hoppas de svindyra tabletterna hjälper nu!

Har nyss gjort sommarfint på balkongen, planterat blomster och så. I eftermiddags tänkte jag vara en entusiastisk mamma med höga ambitioner. Vi skulle alla åka till växtvaruhuset för att botanisera! Det lät ungefär så här;

-Iiihhhhhh-näääjnääääjnäääj, Lilla A kväder ur sig sitt nya favvo-ord när hon givetvis inte vill sitta lugnt i vagnen.
-Duukaanintetaaamiiigdukanintetamigduukaanintetaamiiig, Söta S lyckas pipa ur sig denna fras ca 1574 gånger på 20 minuter.
-SLUTA SPRING, Stora A med stark och myndig röst
-Jamentittahärdå! Ååå en sån vill jag ha! OlivträdCitronträdPaprikaträdPapegojblommor och heeeela kittet!, Malliga Mamman drömmer sig bort bland exotiska och alldeles för dyra växter.
-Bajsbajsbajsbajsbajsbajsbajs, Söta S byter mantra och Lilla A ljuder med.
-Aaaaj hoooon sloooog mig!!!
-Näääjnäääjnääääj! IHHHHHHHHIIIHHHHHH!!!; Syskonbråket tar form och pensionärernas leenden mot de lockhåriga systrarna byts ut mot snörp på munnen och irriterade blickar.
-Nu får det för vara NOOOG! Stora A ryter till alldeles för högt för att vara bland offentligheten.
-MurgrönaSilverregnPelargonerLavendelPetuniorPrydnadsgräs, Malliga Mamman fortsätter att fantisera, vaknar upp ur sin dröm, hör syskonen bråka som vildar och inser faktum att vi måste fort ur affären och att växtlighet är väldigt dyrt.
Stora A sliter till sig ett drivhus och barnen spelar marackas med fröpåsarna. Malliga Mamman börjar bli sur över insikten att balkongen ännu ett år får bli spartansk och med få blommor som ändå vissnar innan mitten på juli.
Jag viiiiilll heeeemmmm, Låter sig både Malliga Mamman och Söta S meddela.

Väl hemma på balkongen med sovande kids och en karl som surfar hur man sår på bästa sätt, gräver Malliga Mamman i fuktig jord och skapar det spartanska. Men fröerna, FRÖERNA då!?! GlömtGoneGoodbye. Informerar Stora A med jordig röst att SåSurfSessionen för kvällen är avslutad och att han minsann får pallra sig till växtvaruhuset imorgon för att få tillbaka de dyrbara fröerna. De kan ju omöjligt glömt bort den hysteriska samling familj som handlade enorma mängder fröer.
Får vi hoppas. Eller inte. FröFan.

2 kommentarer:

Vanilla sa...

NEJ! Glömde ni fröna, typiskt! Men om du ändå är igång och botaniserar, fixar du min balkong också eller? :-P

Kram

Mor Duktig sa...

Otroligt! Såg du oss på Plantagen förra helgen eller?