söndag 5 februari 2012

Per Morbergs godaste

Denna gudomligt goda soppa blev vi bjudna på i helgen. Möööms!

Antal portioner: 4
Ingredienser

1 l rensade kantareller
5 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 st gul lök
Några droppar tryffelolja
Salt och peppar

Gör så här

1. Hacka löken fint och sautera den i en kastrull.

2. Lägg i svampen och fortsätt att sautera tills vattnet kokat bort.

3. Häll i buljongen, grädden och 2 dl av mjölken.

4. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

5. Till servering: Skumma/vispa resterande mjölk. Häll soppan i varma koppar.

6. Toppa med mjölkskummet och några droppar av tryffeloljan. Ahh...njut!

Inga kommentarer: