lördag 7 april 2012

Påskbetraktelse

Om dagen i går var harmonisk och mysig så har den här dagen startat högst hormonellt och instabilt. Alla har gapat, gråtit och tjatat. Hur kan familjelivet vara en sådan berg och dalbana? Barnen var de bästa av vänner igår och idag tål de inte åsynen av varandra. Likaså gäller det mig och Stora A idag. Osämja smittar minst sagt.

Fräs mellan spända käkar och onda blickar över köksbordet. Stora A får nog av syrliga kommentarer av det där malliga stycke fruntimret och vips där flög ett skalat ägg genom luften och landar på en av köksluckorna. Äggröra.
Jag tänker mitt mantra gladpåskgladpåskgladpåskgladpåsk och försöker andas djupt genom näsan men andningen fastnar dunkande i bröstet och skriket som bara vill födas...kommmer till slut UUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT liksom en krystvärk och plopp så kommer ägget ut. Efter schas av ungar ut i frisk luft fortsatte maktkampspelet en stund mellan makarna tills skrattet förlösande nog omfamnade dem med förlåtande fjädrar.
Nu ska vi försöka få in den här sockerknarkande familjen i bilen, sätta påskrosor på kind med tillhörande fräknar på töserna, klistra fast nerverna på mamman och pappan behöver snus.
Nu kör vi!

Inga kommentarer: