söndag 25 mars 2012

Underbart...men avslappnat?

Spa. Bubbelpooler, ångbastus, frukt och badrockar. Ofta par men också tjejgäng och konferensgäster. Alla ska samsas bland faciliteterna och man skyr varandra som pesten, de man inte känner alltså.
Likt en strykrädd silverfisk sätter sig en dam i poolen där ett par sitter och försöker koppla av och prata lättsamt med varandra (typ vad bastu i plural heter). Paret stelnar till när damen sveper in och samtalet stannar av på direkten. Lite harklingar och hostningar. Tills kvinnan i paret inte står ut med tystnadens tortyr och ålar sig ur mosaiken med japanskt vatten och det skapas irriterande svallvågor på silverfisken och den övergivna mannen. Snubbel i trapp för att hon koncentrerat och med ganska stor möda håller in magen eftersom ett grabbgäng helt plötsligt har dykt upp bland vilstolarna med ölstinna blickar.
Plums i bubbelpoolen och vink till man som som likt Poseidon klättrar i bubblet. -Du har snor under näsan, säger han.

På massagen försöker kvinnan återigen slappna av. Det gör hon med besked. Med ansiktet tungt mot britsen och det lilla andningshålet, rinner en liten liten droppe saliv som samspelar vackert med massörens kurr i magen när den slår mot klinkergolvet. Ett högst ofrivilligt litet läte från rumpregionen, som påminner starkt om ett pruttljud gör sedan hela upplevelsen komplett.

Man blir ju helt slut av spa! Men mysigt slut.


Inga kommentarer: