tisdag 29 januari 2013

Dagens ordspråk

Söta S fortsätter med sitt läs och skrivtörstande. Idag hittade vi en söt liten lapp med ett litet...låt oss säga ordspråk. "Det var en gång en kanin såm håpa två kånger til slut så slog den sej."
Vart får de allt ifrån?

Förra veckan var jag med henne i hennes förskoleklass en förmiddag. Himla kul att se vad de har för sig om dagarna, särskilt som hon ger ganska knapphändig information till sin tjatiga morsa med 1000 frågor... 28st goa tannalösa ungar. Några som absolut inte kan sitta still, några som är präktigt duktiga, några blyga, några pajasar, några bråkiga och några skvallriga.
Precis som på en vanlig arbetsplats med andra ord.

Jag beundrar alla som jobbar med barn. Det måste vara otroligt givande men också mycket energikrävande för en alldeles för låg lön. Hjältar enligt mig.
Alla blir trötta på sitt jobb nu och då, men bland det sorgligaste jag vet är när man stöter på pedagoger och lärare som inte alls är på rätt plats. Man har ju några praktexempel på skräck-lärare från sin egen skoltid, man tänker på saker som sägs och görs helt fel och det kommer ett barn ihåg för alltid. I know.

#denlillaslarvan(som fröken, idolen och den allsmäktige sa till Emma 7 år 1986)

Två skräcködlor. En åtminstone.

Inga kommentarer: