söndag 23 januari 2011

Tagga ner

Småbarnsföräldrar av idag kan ibland vilja lite för mycket. Medvetenheten och viljan att göra det bästa för sitt barn kan ibland göra att allting istället knyter sig. Metoder och effektiva lösningar för varenda litet problem. Vi har läst på om alla faser barnet går igenom och har googlat varenda sjukdom och syndrom. Ängsligare föräldrar än på 2000-talet har nog aldrig funnits. På gott och ont.

Försöker vara en hyfsat avslappnad morsa som tar föräldraskapet med ett visst lugn. Ett visst alltså. För allt som oftast kommer tankar om man gör rätt eller fel och man dunkar sitt arma mammahuvud i väggen av ångest. Ta den här helgen till exempel. Tänk att en tom agenda kan stressa en så. Vad ska vi hitta på? Vi kan ju inte bara vara hemma? Lekland, äventyrsbad, barnjympa, Ikea, biblioteket, bio kändes som självklara kandidater för föräldrarna. Men när barnen själva fick välja, fick vi svaret att vi skulle vara hemma för att sjunga, bygga koja och spela spel. Ljuvliga ungar! Jösses vad skönt med en helg bara hemma utan någon social stress. Bara vara.


Petat tå-ludd

Städat

Busat, lekt och spelat samma spel 12763876 gånger

Zzzzovit

3 kommentarer:

Vanilla sa...

Låter som en SKÖN helg! Vi åkte och hälsade på mamma som var ensam den här helgen och bara myste! Otroligt mycket värt! :-)

Kramar

Anonym sa...

Har du läst "Tagga ner"? ; ) typ samma innehåll som i ditt inlägg, hihi...underbara tomma helger, undrar hur många såna man har på ett år (sjukdomsfria)???

Kram EMma

Malliga mamman sa...

Emma: jamen det är ju jag som har skrivit den ;-)! vill låna den ngn gång från dig.